Det politiske er personlig

Samme dag som et av Sveriges mest reaksjonære parti gjør helomvending og vil avskaffe tvangssterilisering for transkjønna, får jeg svar fra Skattedirektoratet. De skriver:

Vi viser til e-mail av 1.februar der du opplyser at du i 2008 fikk avslag fra Rikshospitalet om behandling vedr endring av kjønnsstatus.

Forvaltningspraksis er at Skattedirektoratet tildeler nytt fødselsnummer når vi får bekreftelse fra Rikshospitalet på at de har foretatt kjønnskonverterende operasjon, eller bekreftelse på at Rikshospitalet har godkjent slik operasjon foretatt i utlandet. Det er da kun en kontorforretning for Skattedirektoratet å tildele vedkommende nytt fødselsnummer.

Med hilsen
Kristin Os
seniorrådgiver
Rettsavdelingen

Dette er ikke det avslaget på søknad om endret kjønnsstatus som jeg ba om.

Men, det ser ut til å åpne visse muligheter for positiv(?) redefinering. De kvier seg åpenbart for å si rett ut at de tvangssteriliserer folk. Rikshospitalet definerer bryst som kjønnsorganer (noe som resulterer i at amming blir pedofili), og å fjerne dem betraktes som en kjønnskonverterende operasjon. Det er derfor det ikke er lov til å fjerne bryster uten kreft i Norge, selv på privatklinikker, ettersom Rikshospitalet har monopol. Det burde være verdt et forsøk å troppe opp på Riksen i bar overkropp (må muligens vente til sommeren) og kreve at de skriver en bekreftelse på at en kjønnskonverterende operasjon er foretatt.

Hva synes folket om ideen?

4 kommentarer om “Det politiske er personlig

  1. Flott! Det er uansett et svar som kan brukes til noe.
    Får jeg lov til å kopiere det og bruke det som vedlegg til det brevet vi skriver?

    Kan du sende ny e-mail til hun som sendte deg dette svaret, og spørre hvor denne forvaltningspraksisen har forankring? Skriftlig? Om det i det hele tatt har en slik skriftlig forankring? Det står jo ingenting om det i forskriften.

    Men prøv å møte opp på Riksen i bar overkropp! 🙂

  2. Og nå har sommeren kommet, og skjegget er frodig. Noen fremgang i planene om å vise frem kassa på riksen? Faren ved det er at du kan bli sett på som mer eller mindre ustabil mentalt sett (frustrasjon = ustabil. Skulle ønske det var noe som ble sterkere delt), men med endel flaks kan det fungere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s