Kjære Sivilombudsmann

Etter å ha skrevet og sendt klagen, og postet den her, ble jeg på Facebook informert om at det korrekte ville være å sende søknad pr. brev (ikke epost) til Skattedirektoratet. Takk for opplysningen! Brev skrives i dette øyeblikk.

Jeg lar meg ikke avfeie så lett, så etter det  lite tilfredsstillende svaret fra Skattedirektoratet, klager jeg nå dette inn for Sivilombudsmannen, i håp om å få et formelt vedtak som evt. kan overklages videre. Her er klagebrevet:

Jeg ønsker å endre juridisk kjønn (kjønn registrert i Folkeregisteret m.m.). 1 februar i år kontaktet jeg Skattedirektoratet om saken og fikk følgende svar (14.02.2012):

«Endring av kjønnsstatus Vi viser til e-mail av 1.februar der du opplyser at du i 2008 fikk avslag fra Rikshospitalet om behandling vedr endring av kjønnsstatus. Forvaltningspraksis er at Skattedirektoratet tildeler nytt fødselsnummer når vi får bekreftelse fra Rikshospitalet på at de har foretatt kjønnskonverterende operasjon, eller bekreftelse på at Rikshospitalet har godkjent slik operasjon foretatt i utlandet. Det er da kun en kontorforretning for Skattedirektoratet å tildele vedkommende nytt fødselsnummer. Med hilsen Kristin Os, seniorrådgiver, Rettsavdelingen»

Jeg ønsker et vedtak som evt. kan overklages og dette gjorde jeg klart for Direktoratet. Svarbrevet oppfyller så vidt jeg kan se ikke kravene til et formelt avslag. Den «kjønnskonverterende operasjon» det siktes til i brevet er i praksis en sterilisering (fjerning av kjønnskjertler). Denne praksisen (å kreve sterilisering før man får endret kjønnsstatus) er i strid med Europakonvensjonen og har blitt skarpt kritisert av Europarådets komisjonær for menneskerettigheter. Dette er bakgrunnen for at jeg ønsker et formelt avslag, slik at denne praksisen kan belyses i en klage og evt. prøves rettslig.

En kommentar om “Kjære Sivilombudsmann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s