Prosjektet

Jeg er en mann på noenogtretti år. Siden 2006 har jeg forsøkt å gjøre kroppen min til noe jeg kan leve med. Hittil har det betydd å få tilskudd av testosteron og å fjerne brystene. Livmor og eggstokker er det visst helt umulig for meg å bli kvitt innenfor Norges grenser (til tross for at det ikke er noen komplisert operasjon). Dermed er det også umulig å få et mannlig personnummer.

Takket være testosteronet har jeg endelig fått litt skjeggvekst, og dette inspirerte meg til å følge i Harald Hårfagres spor. Så lenge jeg har livmor, eggstokker og et kvinnelig personnummer skal jeg ikke barbere meg.

Harald Hårfagre kunne klippe håret etter ti år. Særlig fagert kan det neppe ha vært, datidens hårpleieprodukter (eller mangel på sådane) tatt i betraktning. «de lovar eg, og eg tek Gud til vitne, som hev skapt meg, og som raar for alle ting, at aldri skal eg skjera eller kjemba haare mitt, fyrr eg hev eigna til meg heile Norig med skatt og skyld og velde, eller so vil eg døy.»

Det burde være lettere å få en samstemt, mannlig kropp enn å samle Norge. Jeg tør likevel ikke vedde på at det vil gå raskere. Kanskje kommer jeg til å slå verdensrekorden til Hans N. Langseth, mannen med det lengste registrerte skjegget? Det overlater jeg til norske myndigheter å avgjøre, ettersom de jo har større rett til å bestemme over kroppen min enn jeg har selv.

Hans N. Langseth med sitt 5,33 meter lange skjegg

Prosjektet ble startet 1. juni 2011.

6 kommentarer om “Prosjektet

  1. Dæven. Jeg er pro og upro på samme tid. abivalent hører jeg dem kaller det
    Har du noen konkret plan?

    Lykke til. Jeg kommer etter meg skjegg om et år eller no 🙂

    1. Takk! Den konkrete planen går ut på å la det gro. Det er en slags svært langsom kunstnerisk performance, i tillegg til å være en politisk protest. Underveis skal jeg derfor gjøre en del stunt som skal filmes eller dokumenteres på annen måte.

  2. ja, lykke til! Det kan hende det blir mer enn et tredagers skjegg på deg, men dette stuntet er uansett vel verdt å legge merke til.

  3. Kroppen din vil jo bli mer og mer manndig, hår alle veier… de kan jo ikke la deg sitte igjen med kvinnelig personnummer og grov mannestemme og skjegg.. helvete heller.. Jeg skjønner ikke hva de prøver å bevise, for du ønsker det, DU ønsker det, og livet DITT vil bli bedre etter det, hvorfor i all verden kan de ikke gå med på det? Du har jo gjort alt som står i din makt til å utdype deg som det kjønnet du er og så ser de ikke det? Jeg blir lei meg, jeg blir frustrert…. Håper det er mange som er med å støtte denne saken, det gjør i hvertfall jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s